آیا غذا می تواند عامل اضطراب باشد؟
[ad_1]
اقتصاد 24- در مواقع استرس، بسیاری از ما در غذاهای ناسالم پرچرب آرامش پیدا می کنیم، اما تحقیقات اخیر نشان می دهد که این مکانیسم متداول مقابله ای ممکن است بیشتر از اینکه مفید باشد، ضرر دارد.
تحقیقات جدید در دانشگاه کلرادو بولدر، ایالات متحده، نشان داده است که رژیم غذایی پرچرب می تواند باکتری های روده را مختل کند، رفتار را تغییر دهد و در نهایت از طریق ارتباط پیچیده بین روده و مغز به اضطراب دامن بزند.
محققان این آزمایش را بر روی موش ها انجام دادند و دریافتند که نتایج فراتر از افزایش وزن بود و موش هایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه می کردند وزن بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند. با این حال، این مطالعه یافته های مهم تری را فراتر از افزایش وزن نشان داد. گروه رژیم غذایی پرچرب تنوع کمتری در باکتریهای روده خود نشان دادند، عاملی که معمولاً با سلامت ضعیفتر مرتبط است.
تجزیه و تحلیل بیشتر نشان داد که موشهایی که از رژیم غذایی پرچرب تغذیه میشدند بیان بیشتری از سه ژن (tph 2، htr 1a و slc 6a 4) در تولید و سیگنالدهی سروتونین داشتند. این ناحیه با استرس و اضطراب همراه است.
همه چربی ها بد نیستند. چربی های سالم مانند چربی های موجود در ماهی، روغن زیتون، مغزها و دانه ها می توانند ضد التهاب و برای مغز مفید باشند. اگر از رژیم غذایی پرچرب استفاده می کنید، برخی تحقیقات نشان می دهد که چربی های خوب می توانند برخی از اثرات منفی را کاهش دهند.
این تحقیق رابطه پیچیده بین رژیم غذایی، سلامت روده و سلامت روان را برجسته می کند و فست فود ممکن است تسکین فوری داشته باشد، اما تأثیر طولانی مدت آن بر اضطراب و سلامت کلی می تواند قابل توجه باشد.
خوردن یک رژیم غذایی متعادل با چربی های سالم و انواع مواد مغذی برای حفظ سلامت جسمی و روحی بسیار مهم است.
رژیم های غذایی پرچرب، به ویژه آنهایی که دارای چربی های ناسالم هستند، با انواع بیماری های مزمن مرتبط است. این رژیمها علاوه بر تأثیر بر سلامت روده و اضطراب، میتوانند باعث التهاب در سراسر بدن شوند. التهاب مزمن علت اصلی چندین بیماری از جمله آرتریت، بیماری آلزایمر و برخی سرطان ها است.
بیشتر بخوانید: نوشیدنی های استرس زا چیست؟
یافته های تحقیقات نشان می دهد که رژیم های غذایی پرچرب می تواند توانایی شناختی را مختل کند. خوردن بیش از حد چربی های ناسالم می تواند انعطاف پذیری مغز را کاهش دهد که برای یادگیری و حافظه ضروری است. این اختلال می تواند بر توانایی های شناختی تأثیر بگذارد و خطر ابتلا به بیماری های عصبی را افزایش دهد.
علاوه بر این، رژیم های غذایی پرچرب می تواند بر سلامت کبد تأثیر بگذارد. مصرف منظم غذاهای پرچرب می تواند منجر به بیماری کبد چرب شود، که در آن چربی اضافی در سلول های کبد تجمع می یابد و به طور بالقوه منجر به التهاب و آسیب کبد می شود.
رژیم های غذایی پرچرب بر سطح هورمون ها تأثیر می گذارد. آنها می توانند حساسیت به انسولین را مختل کنند و منجر به مقاومت به انسولین شوند.
نتایج این مطالعه در مجله Biological Research منتشر شد.
[ad_2]